fredag 8 januari 2016

Borgs bageri

Borgs bageri (fd Systrarna Anderssons konditori) är ett mysterium för Fikatipset. Egentligen borde vi inte tycka om det men speciellt herr Fika brukar enträget vilja besöka stället några gånger om året och ja.. tycket består. Egentligen är Fikatipset motståndare till vad vi själva kallar "String-möblemang": massor av omaka möbler och porslin och loppisfynd som inredning. Där man sitter i en second hand-butik på en ranglig pinnstol, eller en fåtölj utan stoppning och skär upp mungipan när man dricker kaffe ur en sprucken mugg. Det finns flera såna ställen i stan, som säkert är tänkta att vara genuina och härliga men som känns rätt insuttna och ofräscha. Såna där ställen där hela klientelet ser ut som skådisensemblen i Lukas Moodysons "Tillsammans". Vi nämner inga namn men de finns lite varstans och tycks vara extra populära på Söder.


Nåväl... Borgs bageri skulle kunna vara ett sånt ställe och visst finns det spruckna kakelplattor på väggarna och möblerna är lite udda men Borgs bageri har den fördelen att de serverar schysst mat, bra fika, gott kaffe och med ett stort utbud. Dessutom - och det här är en helt personlig åsikt - är stället väldigt trevligt och uppblandat. Det är hög mysfaktor. Man blir glad av att komma in här, med den ljusa lokalen och de varma färgerna.


Ska vi säga en negativ sak om Borgs bageri så är det att de borde uppgradera sina utemöbler till våren och sommaren. De var inte så fräscha i somras åtminstone. Men det är ju inget vi kan invända på en dag som denna, i smällkalla vintern.

Inga kommentarer: