lördag 16 januari 2016

Café Egoïste

Fikatipset brukar egentligen sällan frekventera mitt-i-smeten-City, både för att det är svårt med parkering men också för att det inte finns så himla många bra kaféer där - där det egentligen borde finnas som flest, dvs där folk och turister rör sig mest. Det är Vete-katten och kanske NK då. Och så Saturnus lillasyster Egoïste förstås. Egoïste är alternativet, när man tycker att Saturnus är för avsides och lite för trångt. Här kan man istället ta del av stort flöde av shoppare, flanörer och en rätt hög ljudnivå (om man gillar sånt). Dessutom välkomnar stället, precis som hela Mood-gallerian gör, hundar och det uppskattar vi.

Utbudet mellan Egoïste och Saturnus är i stort sett detsamma och det gillar vi. Är det någonting som de båda kaféerna tar på allvar så är det fikat. Maten är för det mesta god men fikat är alltid höjdpunkten. Perfekt kaffe (har man tur kan få det serverat i skål på klassiskt franskt vis) och tårtorna och mousserna är... som alltid: perfekta. Herr Fika rankar en hallonmousse-tårta med italiensk maräng som förra årets absolut godaste fikastund och på Egoïste finns en variant på den, bara det att hallonen är utbytta mot citron. Fantastiskt gott!

Som om vi inte öst nog med beröm över Egoïste så är det dessutom en väldigt vacker och hemtrevligt inredd lokal. Den klassiskt franska patisseriekänslan infinner sig överallt. Från personalens klädsel, till möblerna och golven.

Inga kommentarer: