lördag 30 augusti 2008

Skafferiet i Ekoparken

Skafferiet i Ekoparken är nog det kafé vi besökt flest gånger de senaste två åren. Kaféet är inhyst i en gammal dragonlada och närmaste granne är en 4H gård med en massa svenska lantdjur.

Skafferiet är beläget vid Stora skuggan och tillhör nationalstads- parken i Stockholm och norra Djurgården. På sommarhalvåret kan man se kungens får beta på omgivningarna. Här ute finns enorma grönytor och även rejäla promenadstigar med elljusspår genom skogen. Det enda negativa med omgivningen är kraftledningen som går genom naturen samt kanadagässen som skitar ner gräsmattorna så de knappt går att gå över vilket är mycket synd.

På skafferiet är min absoluta favorit den himmelska rabarber-och hallonpajen med vaniljsås till men Black devils food cake med grädde går inte heller av för hackor. Sambon föredrar hallon- och limepajen och jag får väl erkänna att jag ofta försöker nalla en liten smakbit av honom när han tittar bort. Det händer även att vi inleder besöket med en matbit, då ofta en Ceasarsallad. Är man bara sugen på något litet så är "mini-Volta" en höjdare.

Kafét har öppet året runt och tidiga vårdagar, senhöstdagar eller regniga sommardagar sitter man bäst inlinad i en filt på verandan. Det finns ett loft på kafét men jag har aldrig riktigt gillat atmosfären där uppe tyvärr. Jag vet inte vad det är som felas men jag föredrar att sitta ute på verandan, i det gröna eller på nedervåningen i kaféet även om det inte finns så många sittplatser där.



Vackra vinterdagar är det full rulle i kaféet eftersom området är ett populärt vandringsstråk för både hundägare, motionärer och barnfamiljer.

Om vår hund fick recensera detta kafé så skulle hon ge det fyra tassar av fyra möjliga. Här träffar hon bland annat sin kompis Vickan och matte tar ofta och gärna promenader med sina vänner runt skogarna i Ekoparken och det avslutas naturligtvis med en fika. Vår hund har även lärt sig att om man lyckats charma Pia tillräckligt mycket så kan man få en liten klick grädde, en halv köttbulle eller en liten bit lax.

/C

Inga kommentarer: