söndag 6 november 2016

Café Jarla

Med halvruggigt väder ute så känns det skönt att glida in på ett varmt kafé och tina upp lite. Denna dag befinner vi oss i hörnet av Ellen Keys park, på Birger Jarlsgatan 76. En mysig lokal som genom åren huserat flera trevliga kaféer - som tyvärr alla varit kortvariga. Fikatipset minns både Cookbook café för några år sen och senast Café & Bistro Birger på samma adress. Sedan i början av maj har stafettpinnen för lokalen tagits över av Café Jarla, ett klassiskt kvarterskafé med skön stämning och hemlagat fika och mat. Lokalen har fått sig en ansiktslyftning med klassiska tapeter och möbler - det är ljust och fräscht  men med en touch av fransk finess. Som en nordiskt avskalad variant av Laduree.

Utbudet av fika är inte jättestort på café Jarla men det som är - är bra. Klassiskt hembakt. Generösa portioner. Herr Fikas jordgubbs- och rabarberpaj är riktigt god och fru Fikas kladdkaka får också höga betyg, då den både är lätt, smakrik och dessutom ljummen. Det ger en känsla av hembakt, som att kakan kommit direkt ut ur ugnen. Kaffet är gott också, så vi har egentligen få invändningar mot stället. Det skulle möjligtvis vara att armstödet, i den soffa herr Fika sitter i, sitter löst.

Café Jarla har absolut potentialen att bli ett riktigt stamhak för de boende i området. Det är inte bara hundvänligt - våra egna hundar fick dessutom smaka kyckling från köket. Dessutom: vi antar att det var en av ägarna som gled runt på kaféet och småpratade med alla gäster (äldre och yngre) och såg till att alla hade det bra. Feelgood-småprat om högt och lågt. Om hundar, fotboll, hockey och mat. Bara en sån sak! Det händer inte så ofta. Fikatipset ger Café Jarla tummen upp för en sociala atmosfären, skönt häng och en riktigt bra fika.

Inga kommentarer: