måndag 14 november 2016

Konditori Vallmofröt

Då Fikatipset under lördagen har ärenden i Huddinge passar vi på att göra ett besök i Hagsätra centrum. Herr och fru Fika inser att ingen av oss någonsin satt sin fot i denna förort men att det mesta känns väldigt bekant och väldigt typiskt förortsmässigt. Ett litet centrum med butiker omgärdat av en stor mängd grå punkthus som fått alldeles för lite kärlek med åren. Årstiden i sig hjälper inte till att förhöja intrycket. Däremot verkar Hagsätra vara livligt och konditori Vallmofröt är i det närmaste fullsatt av alla möjliga människor. Det är befriande icke-homogent. Här samsas alla, sida vid sida. Pensionärer, hipsters, olika invandrargrupperingar och helt vanliga Svenssons. Det är så långt ifrån trendigt och "rätt" man kan komma - vilket också är rätt skönt.


Vallmofröt lanserar sig själva med orden "kvalité och personlig service" och Fikatipset kan väl egentligen varken klaga på det ena eller det andra. Fikat, både blåbärs- och vaniljbullen och fruktpajen med mazarin-botten är goda. Våra mackor och är också helt ok, precis vad man förväntar sig av en macka. Personalen är trevliga, kaffet är gott. Lokalen är stor, ljus och inbjudande - samtidigt som man har utsikt över ett ständigt flöde av folk som rör sig kring affärerna och in och ut ur tunnelbanan. Hagsätra verkar vara en väldigt levande stadsdel denna söndag och Vallmofröt känns som en naturlig del av detta.


Fikatipsets slutsats är att konditori Vallmofröt är ett väldigt habilt kafé. Det är föga unikt på något sätt men serverar produkter med kvalitet från sitt eget bageri. Man har vegan- och glutenfria alternativ, vilket är ett plus. Ett kondis av klassiskt snitt som hade kunnat lega i vilken svensk småstad som helst.

Inga kommentarer: