Snart är det dags för julkakor, knäck och lussebullar men än kan man njuta fantastiska höstdagar. Till hösten hör ju naturligtvis svenska äpplen och äppelkaka. Denna kaka var väldigt uppskattad på jobbet och själv uppskattade jag den för att den var så otroligt enkel att göra.
Receptet är hämtat från Allt om mat
Receptet är hämtat från Allt om mat
Babas äppelkaka
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl strösocker
3 dl mjölk
4 msk smält smör
1 kg äpplen, skalade och klyftade
2 msk kanel
0,75 dl socker
1. Blanda mjöl bakpulver och vaniljsocker.
2. Knäck äggen i en skål och blanda ner övriga ingredienser
och rör till en fast smet. Obs, vispa ej.
3. Blanda socker och kanel i en plastpåse. Stoppa i äppelklyftorna och blanda om.
4. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
Häll smeten i formen och sätt i äppelklyftorna.
5.Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Servera gärna med vaniljvisp.
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl strösocker
3 dl mjölk
4 msk smält smör
1 kg äpplen, skalade och klyftade
2 msk kanel
0,75 dl socker
1. Blanda mjöl bakpulver och vaniljsocker.
2. Knäck äggen i en skål och blanda ner övriga ingredienser
och rör till en fast smet. Obs, vispa ej.
3. Blanda socker och kanel i en plastpåse. Stoppa i äppelklyftorna och blanda om.
4. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
Häll smeten i formen och sätt i äppelklyftorna.
5.Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Servera gärna med vaniljvisp.
/C
1 kommentar:
Jättegod och enkel kaka, men du har glömt äggen.
/Maria
Skicka en kommentar