torsdag 6 november 2008

Äppelkaka i Långpanna


Snart är det dags för julkakor, knäck och lussebullar men än kan man njuta fantastiska höstdagar. Till hösten hör ju naturligtvis svenska äpplen och äppelkaka. Denna kaka var väldigt uppskattad på jobbet och själv uppskattade jag den för att den var så otroligt enkel att göra.

Receptet är hämtat från Allt om mat

Babas äppelkaka

7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl strösocker
3 dl mjölk
4 msk smält smör

1 kg äpplen, skalade och klyftade
2 msk kanel
0,75 dl socker

1. Blanda mjöl bakpulver och vaniljsocker.
2. Knäck äggen i en skål och blanda ner övriga ingredienser
och rör till en fast smet. Obs, vispa ej.
3. Blanda socker och kanel i en plastpåse. Stoppa i äppelklyftorna och blanda om.
4. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
Häll smeten i formen och sätt i äppelklyftorna.
5.Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Servera gärna med vaniljvisp.

/C

1 kommentar:

Anonym sa...

Jättegod och enkel kaka, men du har glömt äggen.
/Maria