söndag 24 augusti 2008

Himmelska hundar


Vid mitten av Tessinparken ligger Himmelska hundar, ett vattenhål för alla hundmänniskor oavsett om man har en egen hund eller om man bara gillar fyrfora vänner i alla de storlekar. Personalen är alltid hjälpsam och möter en med ett glatt humör. Stämningen är lättsam och även om man kommer ensam så finns det alltid någon att prata med och en ny bekantskap att lära känna, något som känns ovanligt men befriande.

Menyn för människor är vegetarisk och den röda linssoppan som serverats under vinterhalvåret kan fortfarande få det att vattnas i munnen. Fikabrödet är hembakat och tårt-/pajbitarna rejäla. Kladdkakan som bakas med ekologiska produkter är en personlig favorit. Kaféet har även utbud för veganer!




På kafét är alla välkomna men det är endast de djuriska gästerna som bär päls, något man bör tänka på i alla fall under vintern. Kafét har även en egen blogg med det passande namnet "En dag på himmelska hundar" där man kan följa livet på ett hundkafé och möta en del kaféets stammisar.

Naturligtvis har hundarna en egen meny och går man på hundkafé bör ju de fyrfota få det där lilla extra. Mezetallrik med blodpudding, leverpastej, ost, skinka, morötter etc. är mycket uppskattad lika så den hemlagade köttfärslimpan. Vill man bara ge något litet så finns det chihuahuacocktail med kyckling eller leverpastej eller hembakade hälsokakor för hundarna.

Det mest fantastiska är att det sällan gruffas mellan hundarna som rör sig fritt i lokalen, även om det finns vissa avspärrningsmöjligheter. Men du! Lämna löptiken hemma!

Utöver kafé finns även försäljning av hundsaker och färskfoder etc. Det finns även utbildning för barn om hur man förhåller sig till hundar, behandlingar och andra event.

/C

Inga kommentarer: