onsdag 10 september 2008

Gateau - Näsby Park/Djursholm

På 80-talet var Gateau en av landets ledande konditorikedjor. Under 2007 sålde man det sista kaféet för att satsa helhjärtat på sina brödbutiker som finns på tio ställen runt i Stockholm. Dock kan man fortfarande stanna till för en fika i brödbutikerna även om lokalerna i sig inte är de mest mysiga att sitta i utan det känns mer som om man sitter på ett sterilt sjukhus.

Huvudintriktingen på verksamheten är ju just brödförsäljning över disk och man säljer även delikatesser så som chokladpraliner, smaksatt flingsalt, kaffe, marmelader och annat gott. I sortimentet ingår bland annat små styckebröd med valnötter som rekommenderas varmt. Varje vecka har man veckans bakverk, men de gånger vi varit in är det nästan alltid slutsålda så det gäller att vara i tid.
Latten, som går att få i en mängd variationer bl a soja, serveras av praktiska anledningar i pappmuggar men beställer man kaffe får man en egen liten pressobryggare på sin bricka.

Lite lustigt är det att man i butiken i Djursholm har områdets postboxar inhysta hos sig. Smart eller galet, välj själv...

/C

Inga kommentarer: