söndag 14 september 2008

Sturehof slott

Sturehof slott ligger inte på Stureplan utan i Botkyrka kommun. Bilfärden dit är fylld av snäva krökar, dold sikt och man bör besitta en stort portion dödsförakt om man skall hålla tillåten hastighet. När man väl kommit fram till Sturehof som ligger vid Mälaren så är det helt klart värt resan.

Gården härstammar från mitten av 1500-talet även om huvudbyggnaden är från 1700-talet. Idag används det till konferenser och festvåning med det finns även övernattningsmöjligheter. Här ligger även Sturehofs krukmakeri, en konssmidesatelje samt en antikbod.

Kaféet är inhyst i södra flygeln från 1600-talet och mycket av inredningen är i orginal. Här serveras hembakade kakor, tårtor och bakelser men även lättare förtäring. Vackra dagar njuter man fikat bäst i den stora trädgården bland fruktträd och bärbuskar.

Sturehof har för alltid en speciell betydelse för oss och hit kommer vi nog fortsätta att komma då och då. På antikboden köpte vi nämligen vår första gemensamma inredningsdetalj för fem år sedan, en gammal antik skrivmaskin som fortfarande står i vårt hem.


/C

1 kommentar:

Hundmodebloggen Posh Poodle sa...

Hej C! Tack för länken! Kul att läsa husses reflektioner :)
Vad söt Smilla är! Grattis till BIM och HP!
Hälsar
Emma